نقش اینورتر در اسپلیت ها یا کولرهای گازی
اینورتر یا مبدل به معنای وارونه گردان یا معکوس کننده می باشد و در سیستم های کمپرسوری به معنای دور متغییر است.
به طوری که چرخش کمپرسور دورانی و سرعت آن متغیر است و بسته به دما و رطوبت تنظیمی توسط کاربر دور کمپرسور کم یا زیاد می شود
و هیچ وقت کمپرسور در زمانی که به دمای دلخواه کاربر برسد، به طور کامل خاموش نمی شود.
فقط دوران آن کم شده و با حداقل مصرف برق کارمی کند و بسته به نیاز مجدد با دور بالا شروع به کار می کند.
بنابراین همیشه دور کمپرسور زیاد یا در جهت عکس کم شده و به اصطلاح کمپرسور استارت اضافه نمی کند و عمل اتومات کردن و استارت کردن کمپرسور
که باعث اصلی مصرف زیاد برق است، در سیستم اینورتر اتفاق نمی افتد.
اینورتر در واقع با تغییر فرکانس و ولتاژ برق باعث کاهش مصرف شده و تمامی عملکرد دستگاه هوشمند می باشد.
کمپرسورهای اینورتر عمدتا با گاز جدید ۴۱۰ که سازگار با محیط زیست بوده کار می کند و در نتیجه راندمان دستگاه بالاتر می باشد.
شرکت های سازنده معمولا پانل های داخلی اسپلیت های اینورتر را زیباتر می سازند تا خریداران بیشتر تمایل به خرید داشته و انگیزه ای برای خریداران باشد.
اینورتر دارای گرمایش کامل تا منفی ۱۵درجه زیر صفر است. اسپلیت های اینورتر یک یا چند پانله با یونیت های داخلی دیواری، کاستی، زیر سقفی و کانالی سرد و گرم تولید می گردند.
کولرهای گازی اسپلیت مدل اینورتر بین ۴۰ الی ۶۰ درصد کم مصرف تر می باشند، هر چند قیمت بالاتری دارند.
تفاوت اسپلیت اینورتر با اسپلیت معمولی
آقای ویلیس کریر آمریکایی در سال ۱۹۰۲ کولر گازی را اختراع کرد. کولر گازی واژه ناقصی هست، برای ترجمه انگلیسی آن (Air Conditioner) معنی درست فارسی آن تهویه مطبوع می باشد.
کولر های گازی که دارای سیستم اینورتر هستند این توانایی را دارا می باشند که دور و سرعت کمپرسور را تنظیم کنند
به همین دلیل از روشن و خاموش شدن بی دلیل دستگاه جهت کنترل دمای محیط جلوگیری می شود در نتیجه مصرف برق کاهش پیدا می کند.
به دلیل کم مصرف بودن کولر های گازی اینورتر دارای گرید انرژی سری A بوده ولی کولر های گازی معمولی دارای گرید انرژی B می باشند که نشان دهنده ی مصرف انرژی بیشتر می باشد.
بهتر است برای کم شدن مصرف برق کولر های گازی دمای آن ها را روی ۲۵ درجه تنظیم کنیم این عمل باعث خاموش شدن متناوب کمپرسور می شود و برق کمتری مصرف می شود.
نکاتی که باید هنگام نصب کولر گازی به آن ها توجه داشته باشید:
- فاصله بین یونیت بیرونی و یونیت داخلی را حتما اندازه گیری کنید، معمولا جهت بازدهی بهتر این فاصله بین ۱۰ تا ۲۲ متر می باشد، در صورتی که این فاصله از این مقدار کمتر یا بیشتر بود حتما به کارشناسان ما اطلاع دهید.
- اگر لوله کشی بین کندانسور بیرونی و یونیت داخلی قبلا وجود داشته حتما هنگام خرید اسپلیت جدید، سایز لوله هارا بررسی کنید تا هنگام نصب دچار مشکل نشوید.
- حتی المقدور سعی کنید در محلی که سایه است کندانسور را قرار دهید زیرا باعث می شود بازدهی کندانسور بالاتر برود و گرد و غبار کمتری وارد کندانسور شود، از طرفی به دلیل انرژی کمتری که موتور جهت خنک کردن محیط مصرف می کند مصرف برق نیز کاهش پیدا می کند.
- در نظر گرفتن محلی برای خروجی قطرات آب از پنل داخلی اسپلیت الزامی می باشد.
- جهت جلوگیری از خطرات ناشی از خاموش شدن شعله گاز بوسیله جریان هوای کولر، نصب هر گونه اسپلیت یا کولر گازی در آشپزخانه مجاز نمی باشد. نصب اسپلیت ها حتی در فضای روبروی آشپرخانه نیز ممنوع بوده و بیشتر شرکت ها در صورت مشاهده این موضوع دستگاه را از گارانتی نیز خارج می نمایند.
شروع ضمانت نامه های اسپلیت اغلب شرکت ها دارای سه گزینه است:
- از تاریخ صدور فاکتور
- از تاریخ نصب کولر گازی
- از تاریخ تولید کولر گازی
نحوه استفاده صحیح از اسپلیت یا کولر گازی